top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverSusanne

'Harten-werk' & bezoek aan Nederland

Een nieuw project opstarten is niet niks. Het vraagt veel energie, motivatie, en geduld. Samen met anderen heb je een plan voor ogen en het is de kunst om daar stap voor stap de juiste mensen mee aan boord te krijgen (te enthousiasmeren) die ieder zijn/haar aandeel doet in het ontwikkelingsproces. En wil je dat een project gedragen wordt door de community dan is het van belang men daar vanaf het begin bij te betrekken. Mensen-werk is 'harten-werk' ! En ik gebruik graag mijn hoofd die het allemaal redelijk goed kan organiseren en uitdenken, maar zonder mijn hart kom ik in de praktijk niet ver. Soms moet ik 'stil staan' en voelen wat een goede volgende stap zou zijn.De laatste weken stonden in het teken van de fondsenwerving. Oprecht vanuit mijn hart ben ik iedereen ontzettend dankbaar die zijn/haar bijdrage heeft gedaan! De teller staat momenteel op 10.500,- euro en er komen nog steeds donaties binnen! De 100x100 campagne met de kans om een ticket naar Tanzania te winnen is ook verlengt t/m 31 april! Want aankomende zondag vlieg ik naar Nederland met het doel om de fondsenwerving een boost te geven en potentiële donoren te ontmoeten die interesse hebben om substantieel bij te dragen. Ik vind het ontzettend spannend (ik voel het in mijn hart!), maar heb er ook heel erg veel zin in om het project plan verder uit te dragen. Dus mocht je nog kans willen maken op een ticket (moeten we wel de 100 donaties behalen he, zie deze post met de voorwaarden) maak dan nog je donatie over via onze GoFundMe pagina. Onze dank is groot!


Korte updates deel ik veelal via mijn persoonlijke Facebook en LinkedIn pagina. Zo introduceren we het team aan jullie, is Elizabeth begonnen met haar Business Course, en vertelt Ester ons in een video waarom de Work&Shop zo van belang is voor de jonge talenten in Mwanza.


The realisatie van de Work&Shop Creative Center zal een team effort zijn en ik zou het niet kunnen zonder deze drie talenten:

Laurent - onze Site Manager die supervisie zal geven over de bouw activiteiten.

Elizabeth - onze Sales & Finance Officer verantwoordelijk voor de boekhouding en later ook meer sales/marketing activiteiten.

Ester - onze Government & Community Liaison verantwoordelijk voor communicatie met de overheid en betrokkenheid met de lokale gemeenschap.


Ik werk nu vier jaar samen met Elizabeth en ik ken haar als een zeer hardwerkende, slimme en vertrouwde vrouw. Ze heeft nooit de kans gehad om verder te studeren (na de middelbare school), tot nu.... Met ENORME DANK aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt, is ze begonnen met een Business course (1 jaar) ter voorbereiding op haar nieuwe rol als Sales & Finance Officer.

Ester deelt met jullie in onderstaande video waarom de Work&Shop zo belangrijk is voor de jonge gemeenschap in Mwanza. Ester is een ervaren sign-language teacher en zet zich met hart en ziel in voor de doven gemeenschap in Mwanza. Gezien het in Swahili is en het toevoegen van een ondertiteling helaas niet werkte tijdens het edit-en, hierbij de vertaling:

“Hello, good day everyone! My name is Ester Sanga and I am part of this project to realize a beautiful workplace for craftsmen and women. We have a wish that if you are able to support, please support us, because here in Tanzania there is a high need for a place like this. There are qualified people but many do not have a place to work. As well there a people with disabilities who are capable, for example we have people with hearing impairments (deaf), but they do not have the resources to make their crafts. So please, if you can - SUPPORT US!”Aanstaande zondag vliegen we naar Nederland en blijven we drie weken. Lau kan helaas niet mee maar Jacob en Nelson wel. Met Nelson hebben we een intensieve week achter de rug want hij was opgenomen in het ziekenhuis met acute longontsteking. Zo intens om je kindje zo te zien. Je bent plotseling 24h/7 in de zorg modus en alles om je heen is dan even niet belangrijk meer. Ik las laatst onderstaande woorden (uit het boek Wild Hope van Donna Ashworth) over parenting. Het klinkt wat heftig 'wearing your heart outside of your body..' maar soms ervaar ik dat echt zo! Zo ook met Jacob die nu 11 jaar is en opzoek is naar meer (gezonde) vrijheid.


'Being a parent is like wearing your heart outside of your body. Then, after years spend nurturing, growing, protecting, keeping alive, letter that heart wander off on its own,into a world we know, can do so much harm to it. And all we can hope for, is that our hearts call home, updates us sometimes, with their stories, their safety, their happiness, their troubles. We can only wish that we will be asked to help mend that heart when needed, a job we have long trained in. Being a parent is like wearing your heart outside of your body, and knowing that's exactly where it's supposed to be.'


Netherlands - here we come! We hebben een druk programma, maar wie weet lukt het om elkaar te zien? Ik ben bereikbaar via WhatsApp +255747996751.


Foto: zie onze drie mannen groot worden! Willy, Nelson, en Jacob
Groetjes,

Susanne

190 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page