top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverSusanne

Nog even dit ...

Het is vandaag alweer 22 december en ons kindje in mijn buik houd zich nog rustig, zal het dan toch een 'kerstkindje' worden vraag ik mij af..? Anderzijds ook fijn dat ik nog even meer tijd heb om nog een aantal dingen te doen, regelen, rusten, en beleven..!


Zo kon ik om 15 december bij de diploma uitreiking zijn van onze 106 LULU graduates van dit jaar! Dit jaar mocht ik plaats nemen als eregast samen met een aantal andere genodigden en ik moet eerlijk bekennen; wat was ik trots op hoe de meiden (mentoren en studenten) dit event hebben voorbereid! Zoveel Learnings van de vorige jaren waren dit jaar goed opgepakt. De 11 studenten groepen hadden verschillende acts voorbereid met dans en rolspellen. Later in deze post foto's en een video, want feest vieren dat kunnen ze hier maar al te goed! Op 19 december tijdens de eindejaar vergadering van de mentoren heb ik ook nog mijn verjaardag kunnen vieren samen met Lydia en Rose die ook in de maand december jarig zijn.


Volgend jaar gaan er een aantal dingen veranderen waarover de mentoren een brief hebben ontvangen en we samen over gesproken hebben. Meer lezen jullie daarover volgend jaar wanneer de plannen wat concreter zijn. Een aantal deuren gaan dicht (helaas vanwege tekort aan fondsen), maar met een beetje geluk, hulp en vertrouwen, zullen er nieuwe deuren openen. In de tussentijd geniet het team eerst van een welverdiende vakantie en zullen de LULU activiteiten weer grotendeels hervat worden vanaf half januari 2023. De meiden werken veelal zelfstandig dus ik kan met een gerust hart mijn verlofperiode ingaan.


Onze kerst & nieuwjaarsactie breng ik graag nogmaals onder de aandacht, want ons werk is owwww zo nodig, maar we kunnen het niet zonder jullie hulp!


DONEER EN ONTVANG EEN UNIEK 'LULU' KERST KADO:


Help LULU haar missie voort te zetten en steun ons financieel met een donatie!

Naar: Bresillac Foundation / NL12ABNA0400614030 / o.v.v. 2484 Lulu project


Bij een donatie van 25,- EURO OF HOGER krijg je een uniek kerst-decoratie set kado hand gemaakt door onze vrouwen! Bij een donatie van 50,- EURO OF HOGER ontvang je twee sets (etc.)! Je kunt kiezen uit set A (4 gehaakte ornamenten in verschillende kleuren) of set B (4 ornamenten van verschillende Afrikaanse stoffen). Super leuk voor in je kerstboom, kerstkrans, of raam decoratie (bijv)! Laat in dat geval je 'naam + post adres + voorkeur A of B' achter als notitie bij de overboeking (heb je geen interesse, dan vul je niets in).


*Deze kado actie is geldig tot en met 1 januari 2023

* Juli 2023 komen we naar Nederland en dan breng ik het mee. Dus nog even geduld, je zult het volgend jaar kerst kunnen gebruiken ;)

* Onderstaande foto's dienen als voorbeeld. We hebben sets in allerlei kleuren.


Foto's en een video van de diploma uitreiking:

Een speciale video (sorry voor het geluid, de muziek stond zo hard haha!) van onze groep doven meiden. Ondanks dat ze niks horen kunnen ze wel goed dansen! Een van de meiden kan een beetje horen en begeleidde de rest van de groep in de dans.


Tot slot nog een bijzondere TV tip:

'Anita in de Missie' (twee afleveringen terug te zien op NPO start)

Anita Witzier tekent de levensverhalen op van de allerlaatste Witte Zusters. Jonge meiden zijn het, wanneer ze vol idealen de lange reis naar Afrika maken. Een continent dat ze alleen uit verhalen kennen. De zusters vertellen openhartig over hun roeping en het afscheid van hun ouders, vaak voor het leven. Hun leven is ronduit avontuurlijk te noemen, in moeilijke omstandigheden de allerzwaksten helpen. Zieltjes winnen? Dat vonden ze hun taak niet. Ze richten zich liever op het onderwijs van lokale vrouwen en de ziekenzorg. De zusters wonen nu in het Wereldhuis in Boxtel. Ze zijn nog met achttien.


Ik heb nog af en toe contact met zuster Anne-Brigitta. Ze woonde hier in dezelfde stad Mwanza. Een heel bijzonder en mooi mens. Ondanks dat ik geen zuster ben en dat deze vrouwen in hele andere tijden in Afrika hebben gewerkt herken ik veel in hun drijfveren en ambities. Het ontroerde me maar anderzijds gaf het me ook kracht en bevestiging dat wat ik doe goed is. Ik hoop dat deze twee afleveringen ook een beetje de kijk veranderen op missie werk; dat we geen 'zieltjes winnen', maar werken vanuit humaniteit waar naastenliefde voorop staat.


Lieve groetjes,

Susanne

191 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page