top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverSusanne

Wij hebben jouw hulp nodig - koop een Lulu product voor 2,50 euro en 'red' onze talenten!

Bijgewerkt op: 4 apr. 2020

Lieve allemaal, 


Dit keer geen 'normale' nieuwsbrief, maar een oproep om jullie hulp.


Ik volg het nieuws in Nederland op de voet. We leven vanuit hier heel erg moet jullie mee! Voor iedereen die in goede gezondheid is, of juist een hele zware periode door maakt, het is voor ons allemaal niet gemakkelijk. Anderzijds mooi om de sociale(online) initiatieven te zien en dat we elkaar blijven steunen, moed inspreken, en ons niet laten leiden (dan wel lijden) door angst.


Het Corona virus is ook in Tanzania actief. Ondanks dat wij nog in het begin stadium zitten of ik noem het ook wel 'de stilte voor de storm'; we ervaren de impact in ons dagelijks leven. Ook hier zijn de scholen (etc.) dicht en proberen de mensen zoveel mogelijk thuis te blijven. Tot zover 1 overledenen en 19 besmettingen (maar men denkt dat het er al veel meer zijn, geen accurate cijfers beschikbaar). Thuis blijven is in de praktijk voor zo velen niet mogelijk gezien velen leven van hand naar mond...een dag niet gewerkt betekent geen eten op tafel. Noodzakelijkerwijs gaat alle handel en markten nog door met alle risico's van dien. Het enige verschil is dat nu de politie door de straten rijdt om te checken of iedere winkel wel zeep, water, en een wasteil voor zijn winkel heeft staan. Oh en de kerkdiensten gaan ook gewoon nog door, want volgens de president is dat 'de enige plek om tot God te komen...'. Over 'social distance' wordt (bijna) niet gesproken - en al zou dat - dan is ruim een arm lengte afstand onmogelijk in die krappe volle busjes, drukke winkelstraatjes, en de kleine huisjes. Ze kunnen zich niet veroorloven om thuis te blijven (laat staan 'hamsteren'). De ziekenhuizen hebben niet de apparatuur en capaciteit beschikbaar om voor zoveel patienten te kunnen zorgen en de mensen kunnen het niet betalen.  Afrika heeft een andere benadering/oplossing nodig! In een land waar veel mensen dood gaan aan andere (soms ook ongekende) ziektes, lijkt men de realiteit beter te kunnen omarmen. Het accepteren dat het er is en er samen 'door heen gaan'. Het is tot nu toe nog maar een theorie waar velen hier zich over buigen.....Vooralsnog hopen en bidden we dat het niet zover zal komen!


De Lulu bijeenkomsten en groepen heb we tijdelijk stop gezet. We zijn nog 1 keer bij elkaar gekomen om er samen over te praten, uitleg te krijgen over het virus, en hoe ze zichzelf, hun familie en anderen kunnen beschermen (het heeft me twee dagen gekost om dit allemaal in het Swahili te schrijven! Oefff). Iedere mentor groep heeft een stapel brieven met de nodige informatie mee gekregen om aan allle Lulu studenten uit te delen. Het is vreemd om nu zonder elkaar te zijn! We hebben een bel ketting opgesteld en bellen elkaar elke zondag om te vragen hoe het gaat.


Nu staan wij alleen voor een hele grote uitdaging voor onze meiden. Normaliter koopt Lulu de producten die zij maken en verkopen we die dan in onze Vipaji Vyetu ('onze talenten') winkel in de stad. De winkel is grotendeels afhankelijk van toerisme en expats die momenteel weg blijven (vanwege 't Corona virus) waardoor de winkel cruciale inkomsten mist. Met de consequentie dat we de huur niet kunnen betalen en het salaris van Jovina (het winkelmeisje). Helaas hebben we geen buffer om deze periode te dekken (en hulp van de overheid hoeven we echt niet te verwachten).


Maar........ jullie kunnen daar verandering in brengen!


Het idee is om een symbolisch Lulu product te kopen! Zo houden we de meiden bezig (kunnen ze vanuit huis maken), blijven ze verdienen, en redden we de winkel. Hoe geweldig zou dat zijn! Helpen jullie mee? Ons doel is om minimaal 200 stuks te verkopen. Dit levert ons 500,- Euro op waarmee wij in ieder geval de aankomende twee maanden vooruit kunnen. Wauw!


"Ja, Ik wil helpen! Hoe gaat het in zijn werk?"

 

Stap 1: Kies wat je wilt hebben - een gekko of een mobiel hanger - ook leuk om kado te geven! Wij kiezen de kleur en het design voor je uit (ook afhankelijk van welke stoffen er beschikbaar zijn).


Kies een GEKKO!

Waarom? Omdat het leuke beestjes zijn die kenmerkend zijn voor het leven hier.

In elk huis vind je ze! Daarnaast zijn ze gewoon heel leuk om te zien en helemaal die door ons gemaakt worden ;) Je legt ze bijv. bij je raam kozijn, of als speelgoedje voor je kind.


Of kies een MOBIEL HANGER!

En laat je verrassen! We hebben ze met sterren, hartjes, vogeltjes, bootjes en visjes, bloemetjes en vlinders. Ontzettend leuk om voor je raam te hangen, in een (kinder)kamer, buiten aan de voordeur of aan een boomtak.


Stap 2: Maak de kosten van Euro 2,50 per product over via online bankieren.

Koop je er meer dan vermenigvuldig je het bedrag. Het bedrag kun je overmaken op mijn rekening (niet via de Bresillac rekening, want dat is in dit geval te omslachtig):


naam: S.C. Beentjes

rekening: NL96INGB0752179748

Omschrijving: (schrijf hier op je naam + wat je wilt hebben + het aantal + post adres) bijv. Fam. Kramer, Gekko 1, Sandvisbaai 28 1446 AJ Beemster . Bestel je er meer, dan zo:

Fam. Kramer, Gekko 1, Mobiel 3, Sandvisbaai 28 1446 AJ Beemster.


* Iemand vroeg aan mij of je ook meer mocht over maken (bijv. 10 euro voor een mobiel) of dat je geen product wilt maar alleen ons de bijdrage gunt. Dat kan natuurlijk ook! * Voor algemene donaties zie de pagina Steunen *


* Je postadres voegen we graag toe aan onze 'Lulu vriendenlijst', zo kun je bijv. iets leuks van ons verwachten zo rond de kerstdagen. Mocht je dit liever niet willen, stuur mij dan even een appje +31629188942 *


Stap 3. Deel deze oproep met je vrienden (via FB, Whatsapp, etc) zodat we nog veel meer mensen kunnen bereiken en we de 200 halen (of meer)!


Stap 4. We sturen het naar je op of brengen het langs zodra we in Nederland zijn (of wanneer ons eerste bezoek het mee terug wilt nemen). Opsturen vanuit hier is helaas geen optie. En zo zien we elkaar nog een keer, toch? 


Stap 5. Eenmaal je product in huis, hopen we dat het je positief zal blijven herinneren aan de steun die je ons hebt gegeven in deze moeilijke tijd. Jouw liefde en solidariteit rijkt zelfs tot over de grenzen! Be blessed!

 

Nu zochten we naar een manier om jullie alvast te bedanken..... en dat doen we door deze video! Enjoy & watch till the end!


Lieve mensen, veel sterkte en gezondheid toegewenst in deze tijd. Let goed op elkaar (op een afstand) en vergeet niet......."Darkness cannot drive out darkness; only light can do"


Lieve groet,

Susanne (en Jacob)

1.033 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page